• تاریخ : ۱۷ام شهریور ۱۳۹۶
  • موضوع : خبری

این فطیر سنتی خوشمزه را معمولا در آتش پخته و در وعده های صبحانه یا عصرانه سرو میکنند.

تحریریه محمد مکری: فطیرها از نان‌های سنتی آذربایجان است این فطیر سنتی معمولا در شهرستا سراب پخته میشود و آن را معمولا در آتش پخته و در وعده های صبحانه یا عصرانه سرو میکنند.

طرز تهیه یک فطیر آذری سنتی 

مواد لازم:

    روغن: ۲۲۰ میلی لیتر
    شیر: ۱۲۰ میلی لیتر
    زردچوبه: یک دوم ق چ
    نمک: یک دوم ق چ
    آرد بربری: به مقدار لازم
    مایه خمیر: ۱۰ گرم
    آب ولرم: ۲۰۰ میلی لیتر
    شکر: ۱ ق س
    مواد لازم رومال:
    تخم مرغ: ۱ عدد
    روغن: ۲ ق س

    ماست: ۲ ق س


طرز تهیه:

۱. آب ولرم، شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و کنار می گذاریم تا عمل بیاید. در ظرفی روغن، شیر، نمک و زردچوبه را مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم.

۲. آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد، کمی خمیر را ورز داده و می گذاریم داخل ظرفی چرب شده و روی آن را پوشانده تا حدود یک ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

۳. خمیر را به چانه های ۱۵۰ گرمی تقسیم کرده و روی میز کمی باز کرده به صورتی که وسط خمیر نسبت به اطراف کمی ضخیم تر باشد و مواد داخلی را با قاشق در وسط آن قرار می دهیم و سپس از اطراف آن را جمع کرده (می توان اطراف را کمی آب زده تا به محض روی هم قرار گرفتن بهم چسبیده و کار راحت تر انجام گیرد) و دوباره خمیر را به صورت چانه درآورده و در سینی که از قبل چرب کرده ایم گذاشته و چانه ها را باز به ضخامت ۱ تا ۱.۵ سانتی متر باز می کنیم و روی آن را با مهر نقش انداخته و رومال می زنیم و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت حدود ۴۰ دقیقه قرار دهید تا زمانی که زیر فطیر طلایی بشود و اگر روی فطیر هنوز طلایی نشده بود از گریل استفاده می کنیم.

طرز تهیه مواد میانی:

روغن را کمی گرم کرده بعد شکر و زردچوبه را اضافه کرده و آرد را تا جایی می زنیم که مثل خرده نان درآید و حالت پودری باشد.

نکته:

۱. از این مقدار حدود ۶ فطیر به قطر ۲۰ سانتی متر بدست می آید.

۲. در صورت تمایل می توانید چانه های کوچکتر برداشته تا فطیرهای کوچکتری داشته باشید.

۳. هرچه مواد میانی بیشتر بریزیم فطیر ما خوشمزه تر خواهدبود.

۴. اگر می خواهید فطیر زردتری داشته باشید می توانید مقدار زردچوبه را کمی بیشتر کنید.

۵. این فطیر رویه ای خشک دارد. اگر می خواهید فطیر نرمی داشته باشید می توانید از آرد مخصوص شیرینی پزی استفاده کنید.

۶. برای رومال کافیست تمام مواد رومال را مخلوط کرده و با قلمو روی نان ها بمالیم. 

‘); d.write(‘

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما