• تاریخ : ۶ام خرداد ۱۳۹۶
  • موضوع : خبری

آشپزی و تغذیه (koohrig.com) : برای تهیه غذای کوفته با سس گوجه و بادمجان نیاز به گرام ماسالا داریم که طرز تهیه آن در پایین طرز تهیه کوفته آمده است.

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

گوشت چرخ کرده ==< 750 گرم
نعناع خرد شده ==< 2 قاشق غذاخوری
زنجبیل ==< 2 قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یک قاشق مرباخوری خشک و پودر شده
پودرتخم گشنیز ==< یک قاشق مرباخوری
گرام ماسالا ==< نصف قاشق مرباخوری ( طرز تهیه آن در پایین آمده است)
پودر فلفل قرمز ==< به دلخواه
ماست ==< یک چهارم فنجان
نمک ==< به میزان لازم

غذای هندی - کوفته با سس گوجه و بادمجان

طرز تهیه کوفته با سس گوجه و بادمجان:

۱- گوشت چرخ کرده ، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمک را درکاسه ای مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.
۲- از مایه به اندازه یک قاشق غذا خوری بر می داریم و به شکل بیضی فرم می دهیم و در سینی چیده، یک ساعت در یخچال می گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.
۳- کره را در ماهی تابه گرم می کنیم و کوفته ها را سرخ می کنیم.
۴- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز کمی طلایی شود.
۵- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.
۶- آب یا آب گوشت را ریخته و کوفته ها را اضافه می کنیم. در ظرف را بسته و حدود ۳۰ دقیقه می گذاریم کوفته ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم.
توجه:
برای این که بادمجان له نشود و شکل آن حفظ شود ، بادمجان را با پوست خرد می کنیم. پوست بادمجان نازک است و موقع پختن خوب نرم می شود.
بهتر است سبزیجات را کمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آنها در پوستشان نهفته است.

مواد لازم برای سس:

کره ==< 3 قاشق غذاخوری
روغن ==< 3 قاشق غذاخوری
پیاز خلال شده ==< 2 عدد متوسط
سیر خرد شده ==< 2 حبه
هل پودر شده ==< نصف قاشق مرباخوری
گرام ماسالا ==< یک قاشق مرباخوری
زردچوبه ==< یک قاشق مرباخوری
زیره سبز ==< یک قاشق مرباخوری
رب گوجه فرنگی ==< یک قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی درشت خرد شده ==< 2 عدد
بادمجان متوسط ==< 2عدد ( با پوست خرد شود)
آب یا آب گوشت ==< یک فنجان
گشنیز تازه خرد کرده ==< یک قاشق غذا خوری

مواد لازم برای درست کردن آب گوشت:

قلم گوساله ==< حدود ۲ کیلوگرم
پیاز متوسط ==< 2عدد
کرفس خرد شده ==<  ۲ ساقه
هویج متوسط خرد شده ==< 2 عدد
برگ بو ==< 3 عدد
فلفل سیاه نکوبیده ==< یک قاشق مرباخوری
آب ==< 5 لیتر

طرز تهیه آب گوشت :

قلم گوساله  و پیاز را گذاشته حدود یک ساعت در ظرف فر می گذاریم تا وقتی که پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و کرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می کنیم و حدود ۳ ساعت می پزیم. سپس آن را صاف می کنیم.
۴ روز قبل آب گوشت را می توان درست کرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف های کوچک ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده کرد.

طرز تهیه گرام ماسالا :

ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه ها است که در اکثر غذاها کاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده پیدا کرد. باید گفت که در هند ادویه هایی وجود دارد که در کشور ما به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل از ذکر نام آنها خودداری می کنیم.

مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:

۱- زیره سبز ۴۵ گرم
۲- دانه فلفل سیاه ۲۰ گرم
۳- هل سیاه ۳۵ گرم
۴- رازیانه ۱۵ گرم
۵- هل سبز ۲۰ گرم
۶- تخم گشنیز ۳۰ گرم
۷- میخک ۱۰ گرم
۸- دارچین ۲۵ گرم
۹- زیره سیاه ۲۰ گرم
۱۰-گل سرخ ۱۰ گرم
۱۱-برگ بو ۸ گرم
۱۲-پودر زنجفیل ۱۰ گرم
۱۳-جوزهندی ۲ عدد

همه ی ادویه های ذکر شده را پودر کرده ، با هم مخلوط می کنیم . سپس در شیشه ریخته  و در آن را محکم می بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده کنید، می توانید آن را حذف کنید.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما