• تاریخ : ۷ام خرداد ۱۳۹۶
  • موضوع : خبری

دانشنامه کوهریگ (koohrig.com) : کاهو (Lettuce) گیاهی یک ساله از خانواده گل مینا یا گل آفتابگردان کاسنیان است. کاهو بیشتر به صورت سبزی پرورش می‌یابد ولی در مواقعی به صورت ساقه یا بذر نیز یافت می‌شود. کاهو برای اولین‌بار توسط مصریان باستان کشت شد که آن را از یک علف هرز که دانه‌هایش برای تولید روغن استفاده می‌شد به دست آوردند. کاهو بعدها به روم و یونان نیز گسترش یافت که آنان نام لاکتوکا به آن دادند، که کلمه کاهو در انگلیسی از ریشه همین کلمه است.
کاهو بیشتر در سالاد استفاده می‌شود، اگرچه می‌توان آن را در تعدادی از غذاها همچون سوپ‌ها، ساندویچ‌ها و غیره مشاهده کرد؛ هم چنین می‌توان آن را سرخ نمود. نوعی از آن که Woju یا کاهوی مارچوبه نام دارد و بخاطر ساقه آن پرورش می‌یابد، می‌توان به صورت خام یا پخته شده مصرف کرد. کاهو یک منبع خوب برای ویتامین آ و پتاسیم است، همچنان که منبعی‌اصلی برای دیگر ویتامین‌ها و موادمعدنی است. برخلاف ویژگی‌های مفید و سودمند، کاهو منبع انواع باکتری، ویروس و انگل‌های قابل شیوع در بین انسان هاست. بعلاوه مصرف اصلی آن به عنوان گیاه سبز پربرگ، خصوصیات مذهبی و دارویی بسیاری را در طول قرن‌ها برای انسان‌ها فراهم کرده‌است.
چندین نوع از انواع مختلف کاهو وجود دارد، ولی ۳ نوع (برگی، گرد و رومی) بیشتر متداول هستند[۱۷] در کل ۷ گروه از کاهوها وجود دارند که هر کدام شامل چندین نوع می‌باشند
کاهو در بارداری و لاغری , خواص و مضرات کاهو

ارزش غذایی کاهو :

با توجه به نوع، کاهو منبع خوبی از ویتامین‌آ، ویتامین‌کا و پتاسیم است که ویتامین آ موجود در برگ‌های سبز تیره بیشترین بخش را به خود اختصاص داده است. همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر غذایی، کربوهیدرات، پروتئین و مقدار کمی چربی است. به غیر از نوع سردسیری، کاهو مقادیر فراوانی ویتامین سی، کلسیم، آهن و مس و دیگر مواد معدنی و ویتامین‌هاست که بیشتر در برگ‌ها متمرکز شده‌اند. کاهو به صورت طبیعی حاوی مقادیر زیادی لیتیم نیز هست.

فواید و خواص کاهو :

عصاره برگ‌های تیره بیرونی کاهو تصفیه‌کننده و کاهش دهنده فشار خون است و در گردش ملایم خون تاثیر مثبت دارد. از دیگر خواص کاهو به صورت خلاصه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- دارای طبیعتی سرد است. از این رو برای رفع یبوست و صفرا مفید است.
۲- سردرد، سرفه و درد معده را از بین می‌برد.
۳- هضم غذا را تسهیل بخشیده و از این رو در تهیه سالادها از آن استفاده می‌شود.
۴- حجم ادرار و خون قاعدگی را افزایش می‌دهد و سوزش مجاری ادراری را برطرف می‌کند.
۵- ملین و خواب آور است. پس برای افرادی که عصبانی و پریشان حال هستند بسیار مفید است.
۶- به پوست بدن شادابی، درخشندگی و لطافت می‌بخشد.
۷- کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن لازم است.لذا از مؤثرترین و طبیعی ترین درمان های کم خونی  است.
۸- کاهو، بینایی  را تقویت می کند.
۹- کاهو موی سر  را به رنگ سیاه زیبائی در می آورد، به خصوص اگر ناشتا خورده شود.
۱۰- کاهو خواب آور و آرام بخش است.
۱۱- کاهو برای ضعف اعصاب  مفید است.
۱۲- کاهو سرشار از آب (بیولوژیک) می باشد و املاح معدنی نیز دارد.
۱۳- کاهو، ضدیبوست و خشکی مزاج است.
۱۴- کاهو، چهره ی انسان را با طراوت و در گونه های صورت، سرخی زیبایی پدید می آورد.
۱۵-  کاهو خون را صاف و تمیز می کند. همچنین به علت داشتن آهن فراوان، برای درمان کم خونی مفید است.
۱۶- اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
۱۷- شصت گرم کاهو را اگر در یک لیتر آب به مدت یک ساعت با آتش ملایمی بجوشانید، جوشانده ای به دست می آید که خواب آور و بطور
ملایم ملین (نرم کننده) است و کبد را از سموم پاک می کند.
۱۸- جوشانده ی فوق، در هنگام اختلالات کبدی بخصوص یرقان (زردی) مفید و موثر است.
۱۹- کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند.
۲۰- کاهو قوای جنسی را تقویت می کند.
۲۱- زنان شیرده  اگر می خواهند که شیرشان زیاد شود، باید کاهوی پخته بخورند.
۲۲- به علت اینکه تمام انواع کاهو سبزینه(کلروفیل) دارند، می توان شیره ی تمام انواع آن را گرفت. بهترین قسمت برای گرفتن شیره، برگ های خارجی کاهو است که بالاترین کلروفیل را دارد.
۲۳- کاهو برای معالجه ی یرقان ، انسداد مجاری طحال  و کبد  مفید است.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما